Peter Ouwerling

BIG-nummer: 19023165102
Tandarts-implantoloog

In 1990 ben ik begonnen als tandarts bij TCA. In eerste instantie werkte ik als algemeen tandarts. Al snel kwamen daar mondchirurgie en later implantologie bij. Ik heb de zorg voor mijn "eigen" patiënten jarenlang gecombineerd met chirurgische werkzaamheden.

Na mijn erkenning tot tandarts-implantoloog in 2003 nam de vraag naar implantaatbehandelingen sterk toe. Het combineren van al deze werkzaamheden bleek al snel niet meer mogelijk. Het was voor mij best een moeilijk besluit om afscheid te nemen van mijn "eigen" patiënten. Gelukkig kon ik hen toevertrouwen aan mijn collega's binnen TCM , zodat ik mij full-time kan bezighouden met de implantologie en mondchirurgie.  Sindsdien werk ik uitsluitend op verwijzing van mijn collega's binnen TCA en andere tandartsen uit de regio.

Ik vind het erg belangrijk om goed te luisteren naar de hulpvraag/problemen van de patiënt. Dit is het uitgangspunt voor onze zorg. Tijdens het eerste consult bespreek ik de verschillende mogelijkheden die passen binnen deze hulpvraag. De patiënt kiest vervolgens zelf, op basis van de verstrekte informatie, welke behandeling hij/zij wenst.

Ook vind ik het belangrijk om een ontspannen sfeer te creëren tijdens de behandelingen. Door implantaten kunnen plaatjes of losse protheses tot de verleden tijd behoren. Patiënten zijn na afloop van de behandeling enorm blij met het resultaat en spreken vaak over verbetering van kwaliteit van leven. Kortom, het is dankbaar werk.

Tandheelkundig Centrum Molenvliet - All Rights Reserved - Ontwerp Bizway / DCS