Maatregelen i.v.m. Coronavirus (COVID-19)

Voor meer informatie klik hier

Cerec

Cerec connect heeft de toekomst.

Het keramisch reconstrueren van tanden en kiezen heeft de toekomst. Doordat de kennis over verlijmen van keramiek of composiet aan gebitselementen een enorme vlucht heeft genomen, is de tandheelkunde de laatste jaren spectaculair veranderd en verbeterd. Er hoeft nu minder van gezond glazuur en tandbeen weggeboord te worden voor het restaureren.

Door slimme computertechnieken is het nu mogelijk om in 2 uur tijd fraaie (gedeeltelijke) kronen en straks ook bruggen te maken.

In de conventionele tandtechniek worden afdrukken gemaakt van het gebit. Dat wordt niet door iedereen als prettig ervaren. Bij de Cerec–techniek scannen we het gebit 3D met een camera.Er zijn meerdere voordelen voor de cliënt:

  • Niet of nauwelijks last van braak-of kokhalsneigingen
  • Comfortabel en snel
  • Kosteneffectief
  • Hoge esthetiek en sterkte van de restauraties
  • Het vervaardigen van de restauratie in 1 sessie; dus 1 keer verdoven
  • Minder of geen pijn na de behandeling
  • Geen noodkronen nodig
  • Veel minder problemen op termijn

Voor de tandarts is het ook plezieriger en minder belastend werken. De werkomgeving blijft schoon en het is een milieuvriendelijke methode. Het gehele proces van preparatie tot plaatsen van de restauratie is onder totale controle van het team en levert voorspelbare resultaten. De camera maakt een zeer gedetailleerde opname van het gebit en daardoor ook een restauratie met hoogwaardige precisie.

De computer berekent op basis van de aanwezige gebitselementen een natuurgetrouwe restauratie.

Met een enkele klik op een knop wordt een individueel voorstel –exact als door de natuur voorzien- een biogeneriek ontwerp gemaakt. De tandarts beoordeelt de restauratie dan virtueel.

Als alle data zijn gecontroleerd wordt cad-cam de kroon vervaardigd door een industriële slijpmachine. Na het passen van de restauratie wordt hij verder ingekleurd en afgebakken in een oven.

Na een half uur is de restauratie dan klaar om te plaatsen. Nog nooit is het ons gelukt om mooier, sneller, hygiënischer, minder belastend voor tandarts en cliënt, milieuvriendelijker, minder beschadigend voor tand of kies ons werk te doen. De natuurlijke schoonheid van het gebit kan nu op een ultramoderne wijze worden hersteld.

Tandheelkundig Centrum Molenvliet - All Rights Reserved - Ontwerp Bizway / DCS